Verslag van de boekpresentatie LEGE STEDEN

Zaterdag 13 september vond de boekpresentatie plaats van mijn fantasy roman LEGE STEDEN. Het was mijn eerste boekpresentatie en meteen ook een bijzondere: omdat het boek door middel van crowdfunding werd gefinancieerd waren meer dan vijftig donateurs aanwezig. Vanwege deze hoeveelheid mensen hadden we ervoor gekozen de presentatie niet in een winkel of bibliotheek te houden, maar in Kinderboerderij Merenwijk, waar genoeg plek was.

Ik was van tevoren natuurlijk best zenuwachtig, maar die zenuwen gingen liggen toen het programma begon. Na een kort welkomstwoord door Nora Sinnema van Quasis was het tijd voor een optreden van speciale gast Peter Schaap. Peter is, naast de Nederlandse grootmeester van de fantasy, een begenadigd zanger en liedjesschrijver. Zijn grappige anekdotes en zijn mooie folk-achtige liedjes schiepen meteen een informele sfeer, waardoor mijn zenuwen direct verdwenen.

Interview

Columnist Jan Dobbe interviewde me over het boek

Na Peters optreden werd ik kort geïnterviewd door tekstschrijver en columnist Jan Dobbe. Ik was ondertussen nauwelijks zenuwachtig meer en probeerde een paar grapjes. Het publiek lachte en ik voelde me net een stand-up comedian.

Mijn 8-jarige zoon Mathijs, waaraan het boek is opgedragen, werd ook nog even in het zonnetje gezet en kreeg een geweldig applaus.

 

 

Peter Schaap ontving het eerste exemplaar van LEGE STEDEN

Peter Schaap ontving het eerste exemplaar van LEGE STEDEN

 

Nadat ik een stuk had voorgelezen uit het tweede hoofdstuk van het boek,  was het tijd voor het officiële gedeelte van de middag: ik overhandigde het eerste exemplaar van LEGE STEDEN aan Peter. Dit was voor mij een grote eer; ik las Peters boeken al toen ik 16 of 17 was. Hij is echt een jeugdheld van mij. Uiteraard was er ook tijd voor een fotomoment met Peter, Jan en met het team van Quasis.

De rest van de middag heb ik boeken gesigneerd. Alle aanwezige donateurs konden hun boek direct meenemen en de rest van het publiek kon ter plekke een exemplaar kopen. Volgens mij heeft iedereen een (redelijk) leesbare opdracht in zijn of haar boek gekregen, maar ik zou niet verbaasd zijn als ik ergens: ‘Veel bedankt voor de toestand in dit boek’, of iets in die geest heb geschreven.

Ik signeerde de boeken voor alle aanwezigen

Ik signeerde de boeken voor alle aanwezigen

 

Al met al vloog de tijd voorbij. Ik had helaas niet zoveel tijd om met iedereen te praten, maar het was ontzettend leuk iedereen te zien. Ik kreeg zelfs nog een aantal leuke cadeautjes en een heel lam handje van het zetten van mijn handtekening.

Hartelijk dank aan iedereen die heeft geholpen om de boekpresentatie een groot succes te maken. Deze dag zal ik niet snel vergeten.

Jasper Polane