Recensieoverzicht

Hier vind je een overzicht van recensies van en reacties op Lege steden. We zullen dit overzicht regelmatig updaten met nieuwe links en recensies.

Ben je een recensie tegengekomen die hier nog niet bijstaat? Laat het ons dan weten in de reacties.

 

Kim, op Hebban Fantasy:

***** 5/5 sterren: “…een zeer sterk en goed debuut. Daarom 5/5 sterren.”

 

Mathilde, blogger en een kloddertje roze hier…:

**** 4/5 sterren: “…ik ben heel erg benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan.”

 

Tanja Krone, recensent Hebban Fantasy:

**** 4/5 sterren: “Alles bij elkaar is Lege Steden een aanrader. Het is iets anders dan de meeste fantasieboeken.”

 

Mariska Berghorst, winnaar Giveaway op Hebban Fantasy:

**** 4/5 sterren: “Het verhaal boeit me en laat me vlot doorlezen. Het is spannend en slim geschreven en ik ga zeker het volgende deel op mijn lijst zetten !”

 

Taffy van Doorn, recensent fantasyboeken.org:

**** 4/5 sterren: “…het is uitkijken geblazen naar het volgende deel!”

 

Conny Schelvis, recensent Boekenbijlage:

“Naast de nodige spannende achtervolgingen is er ook de nodige humor in het verhaal verwerkt, waardoor het zich niet makkelijk in een hokje laat stoppen en waardoor het door een breed publiek zal worden gewaardeerd.”

 

Christien Boomsma, recensent Hebban Fantasy:

*** 3/5 sterren: “Lege Steden is anders. En erg de moeite waard.”

 

Jeroen Langendam, recensent LekkerLezen:

7/10: “…vermakelijk leesvoer.”

 

Anouk van der Zee, Bek Boeken en Bijzonders, via e-mail:

“Ik moet zeggen dat ik ervan heb genoten. Ik lees veel fantasy en kom dan ook allerlei soorten boeken in het genre tegen. Dit deed me meer aan moderne steampunk denken, met een heel andere invalshoek dan we van fantasy gewend zijn, wat ik erg verfrissend vond. Originele ideeën en goed geschreven, ik was er zó doorheen. Op een prettig leesniveau bovendien, al kon ik aan de wat expliciete gesprekken merken dat de auteur ook kinderboekenschrijver is. Ik ben benieuwd naar deel 2!”

 

Lilian Verdel, donateur van Lege steden, op Goodreads:

“Ik werd meteen het verhaal in gezogen, waardoor het erg moeilijk was het boek opzij te leggen…”

 

Emiel Legger, kunstenaar, columnist en donateur van Lege steden, via e-mail:

“Een science fiction verhaal dat leest als een jongensboek en je meesleept naar diepe punten in je intuïtie. In de wetenschap van zeer kleine deeltjes en sterrenkunde worden om formules kloppend te maken, parallelle universa ingevoerd. Combineer dat met praktisch meditatiedenken zoals van Jung, Steiner, Silva en Reiki en werelden gaan open. Polane sleept ons daarin mee de diepte in, in gezelschap van personen waarmee je je zo kan identificeren. Op het moment dat je die werelden eigen maakt, ga je in grote vaart naar de apotheose. Werelden waarin ponskaarten, kaarsen, denkwijzen versus technieken die wij nog niet beheersen, de lezer los halen uit het tijdbesef. Tekstgrootte geeft geniaal aan in welke wisselende wereld je bent, filmische details maken dat je als deelgenoot het verhaal in wordt getrokken. Het is een boek voor mensen die even alles los willen laten en daarna de eigen wereld met geopende ogen weer in willen gaan. Dat met het besef dat wat ze in het boek meegemaakt hebben heel herkenbaar is.”

Peter Schaap, fantasyschrijver en zanger, via Facebook:

“Kort voor het vertrek mocht ik het eerste exemplaar in ontvangst nemen van Jasper Polane’s eerste roman: Lege Steden, via crowdfunding uitgegeven bij uitgeverij Quasis. Het is het eerste deel van wat een serie moet worden. Ik heb het gelezen en er erg van genoten. Een lekker soft steampunkachtig sfeertje met een spannend verhaal dat uiteindelijk heel wat werelden moet gaan omspannen. Ik kende Jasper van een verhaal dat hij inzond voor de Paul Harlandprijs, een verhaal met goede mogelijkheden, maar ook nog wel met gebreken. Jasper heeft veel geleerd intussen en het boek krijgt hierbij mijn warme aanbeveling.”

 

Mieke Schepens, blogger Graag gelezen:

**** 4/5 sterren: “Een échte pageturner.”

 

Saskia Gluvers, donateur Lege steden, op Goodreads:

**** 4/5 sterren: “Iedereen die van fantasie verhalen houd, zich even wil onder dompelen in een wereld die we niet kennen of gewoon terug in de tijd wil is dit een echte aanrader.”

 

José Bergh, blogger *Sprakeloos:

“Een boek vol spanning, soms beklemmend maar ook met een vleug romantiek, rauwe emoties en humor.”