Quasis Uitgevers publiceert boeken in de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller en horror. Binnen deze genres wil Quasis verrassend en anders zijn. Niet standaard, maar net een beetje grensoverschrijdend in vorm, thema en genre. De uitgeverij wil de markt van Nederlandse fantastische literatuur stimuleren en lezers meer opties geven in hun keuze van auteurs en thema’s. Het genre niet alleen in aantallen laten groeien, maar ook de breedte op te zoeken.

_MG_6406_zw

Jasper Polane


Jasper Polane
is schrijver, regisseur en oprichter van Quasis. Als scenarist schreef hij tekenfilmseries voor televisie. Er zijn een aantal kinderboeken van zijn hand verschenen. Lege steden (2014) is zijn eerste boek voor volwassenen. Het vervolg Vorstin van de Kou verscheen in 2015.

Contact: jasper@quasis.nl

 

 

petra_zw

Petra Polane-Loijenga

 

Petra Polane-Loijenga (1977) voltooide de Cibap vakschool voor verbeelding, waarna ze aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht afstudeerde als animator en televisie-vormgeefster. Ze werkt parttime voor de Gemeente Leiden. Daarnaast werkt ze als freelance illustratrice en voor Quasis Uitgevers als uitgeefmanager.

Contact: info@quasis.nl

 

 

Linda van Oostendorp

Linda van Oostendorp

Linda van Oostendorp is officieel studente aan de Universiteit Leiden, bezig met haar master in Criminal Justice. Op de vaste schrijfclub-avond vroeg Jasper: ‘Wie wil mijn manuscript van Lege Steden doorlezen?’ Een paar jaar later heeft het onschuldige antwoord op die vraag geresulteerd in redactiewerk voor Quasis, o.a. Vorstin van de Kou en Splinters.

 

 

 

 

Staaldruk

Het imprint van Quasis Uitgevers waaronder Sophia Drenth haar boeken uitbrengt. Drenths verhalen onderscheiden zich door de literaire aanpak, het fijnzinnige taalgebruik en de broeierige sfeer die onder je huid gaat zitten.

Kijk voor meer informatie over Staaldruk op www.bloedwetten.com

Sophia Drenth

Sophia Drenth

Sophia Drenth (1971) is naast schrijver zelfstandig ondernemer en runt een bedrijf in handgemaakte sieraden en accessoires. In 2008 kwam haar bundel Bloedrood Morgenzwart uit bij Verschijnsel. 2015 was het jaar waarin het eerste deel van haar reeks Bloedwetten verscheen bij Staaldruk, nu ondergebracht als imprint bij Quasis.

Contact: bloedwetten@gmail.com

 

 

 

FAQ

Voor schrijvers: Je kunt een manuscript naar ons e-mailen in Word- of pdf-formaat naar info@quasis.nl.
Als je een kort verhaal wilt insturen voor Splinters hebben we graag het volledige verhaal. Gaat het om een roman, stuur dan de eerste drie hoofdstukken en een synopsis van maximaal 2 pagina’s. Zorg ervoor dat je naam en e-mailadres in alle opgestuurde bestanden staan.

Adverteren in de Splinter: Stuur een mail naar bovenstaand adres als u geïnteresseerd bent te adverteren. Vermeld welk product u wilt  adverteren. Om de kwaliteit te behouden houdt Quasis de eindredactie over de advertentie.